ITEC2110:Spring2010:TestBank:Chapter5

From GGCWiki
Jump to: navigation, search

Contents

Ch5 Test Bank

Please post Test Questions here on this page. This will be a test bank contributed and shared by all groups. Please follow the format below.

  • Question 1(Posted by: Section # Group #): Add Content Here
Answer


  • Question 1 (Posted by: Section 5 Group 2, Stephen Kent): What does the acronym HSL stand for?
Hue, Saturation, and Lightness


  • Question 2 (posted by: Section 5, Group 4, Jazmine Bell): What is the tristimulus theory?
Color can be produced by mixing different amounts of three additive primaries: R G B.
  • Question 3(Posted by: Section 5 Group 5): What does HSB stand for?
Answer: Hue, Saturation, Brightness
  • Question 4(Posted by: Section 5 Group 5): what is luminance?
Answer: Color Blind
  • Question 5(Posted by: Section 5 Group 5): What 3 components are in RGB?
Answer: 1) Amount of Redness 2) Amount of Greenness 3) Amount of blueness
  • Question 6(Posted by: Section 5 Group 5): How many bits are used for each ins a RGB Model.
Answer: 8 bits
  • Question 7(Posted by: Section 5 Group 5): What can a colour be identified by?
Answer: Hue, Saturation, and lightness.
  • Question 8 (Posted by: Section 5 Group 4): What are the subtractive primaries?
Answer: Cyan, Magenta, and yellow.
  • Question 9 (Posted by: Section 5 Group 4): What does SPD stand for?
Answer: Spectral power distribution.
  • Question 10 (Posted by: Section 5 Group 4): What is the wavelength measurement of light that is visible to the human eye?
Answer: Roughly between 400 nm and 700 nm.
  • Question 11 ( Posted by: Section 5 Group 4 Sabina Hasic) : Name the 4 color color systems?
Answer: RGB, CMYK, HSL, YUV/LUV
  • Question 12 (posted by: Section 5 Group 2 Jaspal Singh): What does (SPD) stand for?
Answer: Spectral Power Distribution.

Question 13 (posted by: Section 5 Group 1 Matthew Garrett) Why are the colors red and green so easily confused in color blind individuals?

Answer: Since color blind individuals do not have the proper cones to process both colors, it is hard for the brain to tell the difference between them. The wave lengths of red and green are very close, so the slightest malformation of a cone can cause problems processing the two colors easily.

  • Question 1 (Posted by: Section 9 Group 5 Hare, Endicott): What does the Tri-Stimulus Theory state?
Answer: human beings have 3 different sorts of cones
  • Question 2 (Posted by: Section 9 Group 5 Hare, Endicott): If R=G=B, what is the color?
Answer: gray
  • Question 3 (Posted by: Section 9 Group 5 Hare, Endicott): What are the subtractive primary colors?
Answer: cyan, magenta, yellow
  • Question 4 (Posted by: Section 9 Group 5 Hare, Endicott): What do ICC color profiles do?
Answer: provide elaborate descriptions of characteristics of a wide range of devices
  • Question 5 (Posted by: Section 9 Group 1 Sarah Brice): What does Gamma model?
Answer: The relationship between RGB values and light intensity.



  • Question 1 (posted by: Section 9 group 3 Taylor Allen) :True or False? Cones respond to different wavelengths of light. Answer: True
  • Question 2 (posted by: Section 9 group 3 Taylor Allen): What type of Objects use the RGB color system? Answer: Cameras and scanners

  • Question 3(posted by: Section 9 Group 4 Josh Barney): Light is a form of What?
Answer: Electromagnetic Radiation
  • Question 4(posted by: Section 9 Group 4 Josh Barney): What are the two different sensors our eyes have and what do the do?
Answer: The two sensors that our eyes use are Rods and Cones. Rods provide night vision, where as cones respond to different wavelengths of light.
  • Question 5(posted by: Section 9 Group 4 Josh Barney): What does SPD stand for and what does it correspond to?
Answer: SPD stands for Spectral Power Distribution and it corresponds to what we mean by Color.
  • Question 6(posted by: Section 9 Group 4 Josh Barney): What are the four color systems? Give an example of what you use each of them for.
Answer: RGB- Monitor, CMYK- Printer, HSB- Color Picker, LUV- Video
  • Question 7(posted by: Section 9 Group 4 Josh Barney): What is sRGB intended for, and where is it used?
Answer: sRGB is intended as a standard device-independent color space for monitors. It is used on the Wolrd Wide Web.

  • Question

Ch5 Notes

Each group should create their own notes.

Section 5

Section 9


Back to Main

Personal tools